Viser 1–12 af 34 resultater

Hvad kendetegner en mountainbike?

En mountainbike er en cykel, der er bygget til kørsel i råt terræn. Den egner sig derfor rigtig godt til køreture i skoven eller i klitterne på stranden, men der findes også asfalterede MTB-baner rundt om i landet. Vær opmærksom på, at det ikke er alle steder, det er tilladt at køre på mountainbike, så læs op på reglerne for dit område, eller søg specifikt efter afmærkede MTB-ruter i dit nærområde, før du begiver dig afsted.

En mountainbike er kendetegnet ved en meget solid konstruktion, monteret med brede dæk og et lige styr. Den har en god affjedring og tåler derfor kraftigere stød og bump på vejen. Samtidig har den en lav gearing og mange gear, der gør det muligt at komme op ad selv de stejleste bakker på ruten på rekordtid – noget en almindelig cykel ikke kan konkurrere med.

Kørsel på mountainbike er en meget alsidig motionsform, takket være de mange afvekslende ruter rundt om i landet, og der er rig mulighed for at få et godt adrenalinkick, når det går fremad med god fart gennem skovbunden eller klitterne, og den næste udfordring, der venter lige rundt om hjørnet.

Hvilken model skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige typer af mountainbikes på markedet, og vi forhandler også flere forskellige modeller her hos BikeIn. Nogle egner sig godt til hverdagskørsel og til enkelte ture i råt terræn, imens andre er bygget til regelmæssige ture ud i udfordrende landskab. Uanset hvor passioneret og erfaren du er omkring kørsel på mountainbike, kan du derfor finde en passende mountainbike i vores udvalg, der byder på mountainbike-cykler fra mærker som Cannondale, Focus og Trek.

Traditionelt deles mountainbikes op i tre kategorier, henholdsvis rigid, hardtail og full suspension. Rigid er mountainbikes uden affjedring, der føles forholdsvis stive at køre på, imens hardtail har affjedring på forhjulet, og full suspension er udstyret med affjedring både foran og bagpå. Kigger du forbi vores fysiske cykelbutik i Varde, kan du blive klogere på de enkelte modeller inden for mountainbikes og snuppe en prøvetur på en eller flere af vores kvalitetsmodeller, for at finde det rette match for dig.

 

Hvorfor køre MTB?

At køre på mountainbike er ikke for alle, men for dem, der elsker en god udfordring og gerne vil have motion og frisk luft samtidig, er en tur på mountainbike helt suveræn. En mountainbike giver mulighed for at komme ud i naturen på to hjul og få masser af gode oplevelser med sig hjem i bagagen efter hver tur. Det føles ikke som træning, fordi det først og fremmest bare er rigtig sjovt – i hvert fald når du har lært din mountainbike at kende og er blevet fortrolig med kørsel i terræn.

Alt efter valgt rute kan det være hårdt at begive sig ud på mountainbike, og du får forfinet din køreteknik og måske også styrket dit mod og rykket nogle grænser, imens du samtidig får trænet hele kroppen samt din balance og koordination. At køre på mountainbike er fantastisk motion, hvis du er forberedt på at få et par knubs undervejs, når det går vildt for sig rundt i terrænet.

Køb mountainbike hos BikeIn

Er du vild med motion, frisk luft og oplevelser i naturen, og vil du gerne kombinere med lidt spænding og teknisk udfordring? Så kan kørsel på mountainbike meget vel være lige noget for dig. Har du brug for en ny mountainbike at køre på, glæder vi os til at hjælpe dig godt i mål med køb af din kommende mountainbike. Måske du allerede har en idé om, hvad du søger, eller måske du gerne vil have vores hjælp til valg af mountainbike. Uanset dine behov står vi klar til at guide dig til det rette køb af en mountainbike, der er en investering, som du kan have glæde af i mange år.

Det er let at komme i gang med at køre på mountainbike. Det kræver kun en cykel, en hjelm og en god portion gåpåmod. Det er en effektiv og virkelig sjov måde at få pulsen op på og få trænet hele kroppen igennem, og så er MTB en sportsgren, som du kan dyrke både alene eller sammen med vennerne. Køb din næste mountainbike hos os, og glæd dig til at komme i gang med at lære cyklen at kende. Det er altid helt særligt at sætte sig i sadlen for første gang og begive dig ud på eventyr. Vi ønsker dig god fornøjelse og håber, at du vil blive rigtig glad for købet af din nye mountainbike fra BikeIn.